У всіх на кухні є тертка - ідеальний інструмент, який дуже потрібний у деяких важливих процесах при приготуванні.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОднак навіщо там колючий бік — у формі зірочок... та, яку ніхто й ніколи не використовує. Вона швидко забивається і важко миється. Однак вона може бути корисною, і відповідь на запитання, навіщо потрібна колюча сторона на тертці, може здивувати вас.
Деякі кулінари намагаються очистити рибу від луски за допомогою цієї грані, але це не найкращий варіант. Після такої операції важко відмити тертку. Для таких процесів підійде спеціальний ніж.
Колюча грань на тертці часто використовувалася господинями для подрібнення фруктів та овочів у стан пюре. Це було особливо зручно для дитячого харчування. На той час готове фруктово-овочеве пюре не продавалося, а міксери та блендери ще не були на піку популярності.
У західних країнах колюча грань на тертці найчастіше застосовується для подрібнення спецій. На цій грані зручно натирати мускатний горіх, бадьян, корицю та імбир. Також на колючій стороні добре можна натирати цедру цитрусових. Вийдуть ідеальні шматочки цедри, які можна додати до тесту чи інших страв.
Багато хто і не здогадувався, проте, крім іншого, ця сторона терки може використовуватися і в приготуванні домашніх панірувальних сухарів. Головне взяти сухий батон – і готове. Або ж зробити таку процедуру з шоколадом.
Нагадаємо, як правильно користуватися овочечисткою, про що майже ніхто не знав
Як повідомляв "Знай.uа", від однієї води толку мало: як правильно мити фрукти та овочі, щоб зробити їх безпечними
Знай.uа писав, дієтологи назвали продукт, який небезпечно вживати в спеку: все може закінчитися дуже плачевно