В Україні незабаром почнуть з'являтися перші кавуни. Літній плід, на який чекають любителі баштанних культур.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗвичайно. складно передбачити ціну на ягоду, адже після підриву росіянами Каховської ГЕС невідомо, скільки врожаю пережило цей теракт. Проте цього року, як і в будь-якій іншій виникає важливе питання, на яке складно знайти відповідь - як правильно вибрати плід, щоб порадувати себе та родину. Адже не хочеться вивалити чималі гроші та викинути продукт на смітник.
Як відомо – вибір кавуна – практично завжди лотерея, і переможці отримують головне – солодкий та соковитий плід. Найчастіше можна запитати у продавців на ринку, так як у них має бути вже достатньо досвіду та знань, але, якщо ви купуєте їх у супермаркеті, то найімовірніше продавець такий самий "експерт", як і ви.
Знавці кажуть, що за допомогою звуку можна підібрати відповідний кавун, а саме визначити його стиглість. Наприклад, якщо взяти два однакових кавуна, і постукати по них, то той, який видаватиме глибший звук, буде зрілим і солодким. Якщо звук глухий і плоский, то найімовірніше плід вже перезрів, а от якщо занадто високий, то потрібно ще почекати, оскільки він не дозрів.
Також деякі вважають, що потрібно брати кавуни тільки з рівною формою, так як це вказує на достатню кількість води всередині плода. Інші вважають, що правильний кавун важчий, ніж здається. Це також має означати, що всередині багато води, і він більш соковитий.
Жовта пляма на кавуні означає, що він дозрівав на лозі, і, відповідно, буде солодшим. А ось плям темного, білого та світло-коричневого кольору потрібно вже побоюватися.
Нагадаємо, що від однієї води користі мало: як правильно мити фрукти та овочі, щоб зробити їх безпечними.
Раніше ми повідомляли, що дієтологи назвали продукт, який небезпечно вживати в спеку: все може скінчитися дуже плачевно.