Всі ми знаємо, що овочі та фрукти після покупки необхідно обов'язково мити, адже на них можуть бути залишки засобів, якими вони оброблялися і не тільки. Втім, однієї води мало.

Як правильно мити фрукти та овочі, щоб зробити їх безпечними, розповіла нутриціолог Анна Безик у своєму Instagram.

Овочі та фрукти, скріншот: YouTube
Овочі та фрукти, скріншот: YouTube

У випадку з покупними овочами і фруктами, щоб зробити їх абсолютно безпечними для організму, однієї води не достатньо. Існує кілька способів миття, після яких їх можна спокійно їсти.

Спосіб №1

Ідеальний спосіб помити овочі та фрукти – спочатку обробити їх спеціальним дезінфікуючим засобом. Однак дуже важливо вибирати антисептик без ароматів, адже вони сигналізують про наявність важких металів, які не принесуть користі організму.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Як правильно мити фрукти та овочі. Фото: скрін youtube
Як правильно мити фрукти та овочі. Фото: скрін youtube

Спосіб №2

Зробити фрукти та овочі безпечними для споживання можна, замочивши їх за допомогою лимонного соку та соди. Так, у склянці води потрібно змішати по столовій ложці соди та лимонного соку. Вимочувати продукти варто близько 1-4 годин.

Спосіб №3

Добре допомогти в очищенні фруктів та овочів може звичайна сіль. На один літр варто взяти 4 столові ложки солі і в розчині помити продукти. Також можна скористатися перекисом водню – у мисці води розчинити одну столову ложку препарату та залишити ненадовго овочі у розчині.

Раніше портал Знай повідомляв, апельсинова шкірка та оцет: як приготувати секретний засіб, який полегшить прибирання та допоможе заощадити.

Також наш портал інформував, щоб не труїти організм: як перевірити якість води з-під крана в домашніх умовах, метод доступний кожному.

Крім того, ми писали плями від полуниці на одязі: як врятувати улюблені речі, кілька простих та ефективних методів.