Стан здоров'я людини багато в чому залежить від раціону харчування. Одні продукти корисніші, інші – менше, а треті взагалі можуть спровокувати серйозні проблеми. Так, дієтологи розповіли, який продукт небезпечно вживати у спеку. Про це пише інформаційний портал woman24.

Літо – період пікніків і, звичайно ж, шашликів. Проте дієтологи заявляють, що споживання м'яса у спеку може бути небезпечним для здоров'я, адже за високого температурного режиму у людини сповільнюється травлення.

Шашлик, скріншот: YouTube
Шашлик, скріншот: YouTube

Якщо м'ясо довго перетравлюватиметься, це може негативно позначиться на організмі людини. Фахівці зазначають, що найнебезпечнішим вважається червоне м'ясо. Воно довго знаходиться не тільки у шлунку, а й кишечнику. Зазначається, що цей вид м'яса може підвищити ризик розвитку онкологічних захворювань.

М'ясо. Фото: скрін youtube
М'ясо. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини
Показати ще

Зовсім відмовлятися від улюбленої літньої страви не варто, втім, споживання м'яса в спеку варто максимально скоротити і їсти більше овочів. Крім того, шашлик можна замінити овочевим, наприклад, запекти кабачки, баклажани та томати.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, жодних бутербродів та сирників: звичні страви, які не можна їсти на сніданок, якщо не хочете гастрит та діарею.

Також наш портал інформував, 3 причини, чому не можна відмовляти собі в поїданні шоколаду – більше користі, ніж ризику.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, корисно для зубів, але небезпечно для організму: вчені попередили про згубні властивості зубної пасти.