Щоб підтримувати здоров'я серця, необхідно уважно підходити до вибору продуктів і включати в свій раціон корисні складові.

Одним із таких є буряк, який має багатий склад поживних речовин, надаючи корисний вплив на серцево-судинну систему.

Буряк. Фото: скрін youtube
Буряк. Фото: скрін youtube

Дослідження, проведене Британським кардіологічним фондом та опубліковане у журналі "Sage Journals", підтвердило, що буряк має протизапальні властивості і може допомогти у профілактиці хвороб серця.

Буряк містить сполуки, що стимулюють вироблення оксиду азоту в організмі, що сприяє нормалізації АТ і підтримує здоров'я серцево-судинної системи.

Популярні новини зараз
Медики розрізали та з'їли чоловіка-пацієнта просто на лікарняному ліжку: фото опинилися в мережі та змусили нервувати всіх Встигнути до 31 грудня: тисячам пенсіонерів поставили ультиматум, інакше не буде грошей "Київстар" підвищує тарифи з 1 жовтня: хто з абонентів платитиме більше та за що Хотів сексу втрьох, але залишився без члена та коханки: жінка вбила "конкурентку" та покалічила чоловіка, коли застала їх у ліжку
Показати ще

Буряковий сік має антигіпертензивну дію. Крім того, буряк містить вітамін С, що підтримує імунну систему, та цинк, який надає корисний вплив на роботу мозку.

Незамінними складовими буряків є антиоксиданти, вітамін А, В6 та залізо, які сприяють захисту печінки від запалення та окисного стресу, покращують її функцію очищення організму від токсинів та запобігають накопиченню надлишкових жирових відкладень.

Буряк. Фото: Youtube
Буряк. Фото: Youtube

Слід пам'ятати про важливість різноманітного та збалансованого харчування та додавати корисні продукти, такі як буряк, у свій щоденний раціон, щоб забезпечити належне функціонування серця та зберегти його здоров'я на довгі роки.

Нагадаємо, дієтолог порадила, скільки разів правильно їсти протягом дня: особливостей багато

Як повідомляв "Знай.uа", як і де слід зберігати ліки вдома: варто знати кожному

Знай.ua писав, старість прийде набагато раніше: нутріціолог назвала продукти, що крадуть молодість