Буряк – популярний овоч, який має чимало корисних властивостей. Однак коренеплід має і свої "темні сторони", тому деякі категорії людей можуть їсти його на свій страх та ризик. Про це йдеться у дослідженні, опублікованому в журналі "Sage Journals".

Буряк у раціоні – гарантоване покращення стану здоров'я. Цей овоч містить безліч поживних речовин і допомагає запобігти дефіциту важливих компонентів в організмі. При цьому він є дуже доступним.

Буряк. Фото: Youtube
Буряк. Фото: Youtube

Також сік буряків містить антиоксиданти, вітамін А, В6 та залізо, які надають сприятливий вплив на печінку, зокрема захищають її від запалення та допомагають виводити з організму токсини.

Втім, цей коренеплід має і "темні сторони", тому не рекомендується до вживання кількох категорій людей. Так, виключити з раціону буряки потрібно тим, хто страждає від хвороб нирок та сечового міхура. У складі овочів є щавлева кислота, яка може нашкодити при сечокам'яній хворобі.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Буряк. Фото: скриншот Youtube
Буряк. Фото: скриншот Youtube

Діабетикам також краще обмежити споживання овочів, адже в ньому багато цукру. Без фанатизму варто вживати буряки людям із гастритом. Давати буряки дітям можна з 1 року, проте попередньо малюкові потрібно дати кілька крапель соку овочів, щоб переконатися у відсутності алергії.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, голлівудська посмішка залишиться мрією: стоматолог назвав продукт, що псує зуби сильніші за шоколад.

Також наш портал інформував, жодних бутербродів та сирників: звичні страви, які не можна їсти на сніданок, якщо не хочете гастрит та діарею.