Раніше найкращим засобом від колорадського жука вважали хімічну обробку. Однак зараз усі розуміють, що згодом ці отрутохімікати потрапляють і на стіл, і в організм людини.

Про ефективні та безпечні способи боротьби з колорадським жуком. Городникам запропонувалиародні засоби боротьби з колорадським жуком без використання хімії

Колорадський жук на картоплі, кадр з відео
Колорадський жук на картоплі, кадр з відео

Багатьох це, швидше за все, розчарує, але найнадійнішим способом боротьби з жуком колорадським городники вважають збір жуків і личинок з рослин вручну. Однак, щоб полегшити цю важку роботу, вигадали різні хитрощі.

Наприклад, можна висадити трохи старої картоплі збоку, щоб привернути увагу жука та зберегти основні посадки. Для цього перед тим, як молода картопля трохи підросте на грядках, можна висадити неподалік кілька старих бульб. Відповідно, коли вони зійдуть, молоде листя переманить жуків з основних посадок. Крім того, там їх буде легше зібрати.

Популярні новини зараз
На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Вирощування картоплі, скріншот: YouTube
Вирощування картоплі, скріншот: YouTube

Також використовують консервні банки для пасток. Для цього нарізану часточками картопля замочують на добу в міцному розчині сечовини (1 склянка сечовини на 1 літр води) і розкладають у пастки. Отруту міняють щотижня. А пастки прикопують уздовж картопляних грядок.

Також використовують наступний спосіб: при посадці картоплі кладіть у лунку разом з бульбою квасолину (або боб) і жменю попелу або лушпиння цибулі. Для картоплі вони слугуватимуть підгодівлею, а жука мають відлякати.

Позбутися колорадського жука допомагає листя волоського горіха, прикопане на рядках. Або обприскують рослини настоєм із нього. Також хорошим засобом від колорадського жука в народі вважається посипання картопляних кущів деревним попелом або кукурудзяним борошном.

Колорадські жуки. Фото: Youtube
Колорадські жуки. Фото: Youtube

Між грядками з картоплею радять садити кріп, календулу, настурції чи горох, квасолю чи боби, які відлякують колорадських жуків.

Нагадаємо, зробіть це у червні обов'язково: кабачки почнуть плодоносити швидше, а врожай збиратимете довго.

Раніше ми повідомляли, що будь-який кролик позаздрить: рецепт "подвійного" підживлення моркви - для росту, і проти паразитів.