Літні люди, хоч і просто любителі-кулінари, турбуються через одну важливу проблему: страва, яку вони готували ввечері, не встигає охолонути, через що її не поставити в холодильник.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦе може призвести до того, що каструля з їжею просто стоїть на плиті всю ніч, і результатом буде прокисання їжі, а всі зусилля жінок підуть нежить.
Проте кухарі мають свою професійну хитрість, про яку розповів один шеф-кухар. Він ділиться цією корисною порадою: необхідно ретельно охолодити посуд із їжею.
Він рекомендує перекладати готову їжу в контейнер, а потім занурити його в холодну воду так, щоб рівень води досягав кришки. Це дозволяє страві швидко охолонути і згодом краще зберігатись. Таку ж техніку можна провернути з супом чи компотом, які знаходяться в каструлі.
Просто помістіть каструлю в мийку або велику раковину, а потім долийте крижану воду до необхідного рівня", - розповів професіонал, поділяючи своїм досвідом.
Цей спосіб охолодження допомагає швидко знизити температуру їжі та уникнути її прокисання. Холодна вода забезпечує ефективне охолодження, що особливо важливо влітку, коли тепловий режим створює умови для швидкого псування їжі.
Такий трюк можна використовувати не лише вдома, а й під час пікніків чи виїзних обідів. Він заощадить вам час і допоможе зберегти свіжість та смак приготовлених страв. Довіртеся цій професійній пораді та насолоджуйтесь охолодженою та смачною їжею, незалежно від літньої спеки!
Нагадаємо, дієтологи назвали копійчану крупу, яка краща за будь-які оздоровчі процедури: для шкіри, зору та від онкології.
Як повідомляв "Знай.uа", жодних бутербродів та сирників: звичні страви, які не можна їсти на сніданок, якщо не хочете гастрит та діарею
Знай.ua писав, які продукти ви їсте і швидко втомлюєтеся - топ-5 прихованих "загроз"