Хтось колись міг чути таке, що не варто їсти сир перед тим, як лягти спати, оскільки він може спричинити нічні кошмари, і деякі дослідження показують, що це пов'язано зі способом, коли ми перетравлюємо цей продукт.

Але виявляється, що сир є не єдиним продуктом, який може нашкодити нашому сну – є ще одна смачна закуска, яку слід уникати, якщо ви хочете яскравих снів. Про це повідомляє Comfy North.

Ціни на сир. Фото: скрін youtube
Ціни на сир. Фото: скрін youtube

Олексій Севі, головний редактор блогу ComfyNorth, розглянув різні наукові дослідження, що вказують на вплив харчування на наші сни. Хоча сир та інші молочні продукти очолюють список їжі, що викликає кошмари, цукрові вироби, такі як шоколадні батончики, цукерки або печиво, теж слід уникати перед сном.

Так як вони сприяють підвищенню температури тіла, вони можуть змушувати нас відчувати дискомфорт та порушувати наші режими сну. У дослідженні, опублікованому в журналі "Frontiers in Psychology", було вивчено зв'язок між харчуванням та снами. З 396 студентів, що взяли участь, 31% повідомили про тривожні сни після вживання печива і торта перед тим, як лягти в ліжко.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Крім високого вмісту цукру, шоколад також містить кофеїн, який також сприяє погіршенню сну.

Торт. Фото: Youtube
Торт. Фото: Youtube

На третьому місці знаходяться гострі або крохмалювальні продукти, які можуть викликати яскраві сни через свій поживний склад. Наступна погана новина для любителів шкідливої ​​їжі – жирна їжа виявилася найважчою для травлення організмом. Внаслідок цього ви можете прокидатися кілька разів протягом ночі.

Нарешті, м'ясо є ще одним продуктом, який викликає кошмари через велику кількість жиру і білка, що ускладнює розщеплення організмом.

Нагадаємо, спробуйте пити зелений чай щоранку: чим кориснішим є цей напій саме для українців.

Як повідомляв "Знай.uа", 3 причини, чому не можна відмовляти собі в поїданні шоколаду - більше користі, ніж ризику

Знай.uа писав, на якому боці краще спати, щоб не викликати проблем зі здоров'ям: 4 "позиції" з особливостями