Собаки бачать навколишній світ інакше, ніж людина. У собак дихроматичний зір.

Вони бачать тільки синій і жовтий кольори, а ще в них розмитіший зір і вони не можуть бачити об'єкти тривимірними. Колір розпізнають нервові клітини ока. Про це повідомляє gazeta.ua.

Собака, скріншот: YouTube
Собака, скріншот: YouTube

Сітківка ока має два основних типи клітин – палички, які визначають рівень освітленості та рух, і колбочки, які розрізняють кольори. Людське око має три типи колбочок, які можуть ідентифікувати комбінації червоного, синього та зеленого.

Собаки мають лише два типи колбочок і можуть розрізняти лише синій і жовтий – це обмежене сприйняття кольорів називається дихроматичним зором. Така особливість собачого зору дає тваринам певну перевагу, коли потрібно бачити при слабкому освітленні або ідентифікувати рухомі об'єкти.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Собаки
Собаки

Те, що собаки не сприймають весь спектр кольорів, ніж люди, не означає, що вони не здатні сприймати різні кольори. Вони просто можуть не побачити "справжній" колір предмета.

Нормальний зір собаки схожий на зір людини з червоно-зеленим дальтонізмом. Наприклад, червоний колір здається тварині темно-коричнево-сірим або чорним. І жовтий, і помаранчевий, і зелений здаються для собаки трохи жовтуватими.

Наші пухнасті друзі дуже добре бачать блакитний, але фіолетовий для них здається таким же, як синій. Сприйняття, собаки й люди мають інші візуальні відмінності. У деяких аспектах собачий зір не такий гострий, як людський. Собаки більш короткозорі, ніж ми. Один і той же об'єкт з однакової відстані буде для нас чітким, а для собак – розмитим.

Нагадаємо, ми писали, що на якому боці краще спати, щоб не викликати проблем зі здоров'ям.

Як повідомляв "Знай.ua", горілка, лимонна кислота та сода: як швидко позбутися котячого запаху в будинку.

Також "Знай.ua" інформував, син Кейт Міддлтон та принца Вільяма зганьбився зі штанами: Шарлотта не змогла терпіти таке на святі.