Ні для кого не секрет, що комарі люблять спекотну і водночас вологу погоду, особливо біля водойм. Зазвичай комари починають аткувати своїх жертв у вечірній час доби.

Як стверджують вчені-ентомологи, ці кровопивці виявляють активність вже за 10 градусів тепла вночі. До того ж людям заважають жити тільки статевозрілі самки настирливих комах.

Через те, що сімейство комарів налічує понад 3 тисячі видів - не всі засоби проти них хороші. Способи боротьби проти них досить великі, і не всі їх ефективні.

Комарі, скріншот: YouTube
Комарі, скріншот: YouTube

Один із найвірніших засобів проти настирливих комарів — мазь, яку можна приготувати лише з двох складових: гвоздики та вазеліну.

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Змішайте гвоздику та вазелін. Консистенцію, що вийшла, необхідно нанести на відкриті ділянки тіла за допомогою вати. Від такого неприємного для себе запаху комарі облітатимуть вас стороною.

Виявляється, гвоздиковий порошок дуже пахучий для комара. Умовно можна заявити, що він "сліплює" комаху - кровосос відчуває настільки сильний дискомфорт від пряного запаху, що втрачає здатність літати біля джерела запаху і "чути" їжу. Це відлякує на якийсь час комарів від потенційної жертви.

Комар, скріншот
Комар, скріншот

Як легко позбутися цвілі будинку за допомогою натурального інгредієнта.

Раніше ми повідомляли, що проти комах, болю і підвищення чоловічої сили: навіщо господині спалюють лавровий лист.

Також стало відомо, що завжди залишайте вікно відкритим на ніч: фумігатор може бути не лише порятунком від комарів, а й ризиком для вашого здоров'я.