У магазинах можна знайти багато засобів для прибирання в будинку, проте можна і не витрачати гроші на спеціальну хімію. Так, в домашніх умовах можна приготувати миючий засіб для ванної та сантехніки з апельсинової шкірки та оцту. Про це пише pixelinform.

Апельсинова шкірка – універсальний інгредієнт, який не варто викидати. По-перше, її можна висушити та додавати до чаю, а також використовувати для виконання низки побутових завдань.

Апельсин. Фото: Youtube
Апельсин. Фото: Youtube

Так, з апельсинової шкірки можна приготувати надійний засіб для чищення ванної та сантехніки, який справляється із завданням не гіршим за магазинні аналоги.

Для початку заповнюємо скляну банку кірками апельсина. Вкладати краще вільно, без трамбування. Після цього в банку заливаємо 9-відсотковий оцет, щоб усі кірки були вкриті рідиною. Ємність закриваємо кришкою та відправляємо у темне місце на 14 днів. Настоюватися засобу краще за кімнатної температури.

Популярні новини зараз
Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Як відмити ванну. Фото: скрін youtube
Як відмити ванну. Фото: скрін youtube

Через два тижні засіб можна використовувати для збирання у ванній. При цьому рекомендується використовувати рукавички. При прибиранні відчуватиметься запах оцту, проте він швидко вивітрюється.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як позбутися бризок олії зі сковороди та підгорілостей за допомогою солі: господині вже давно використовують цей лайфхак.

Також наш портал інформував, щоб не труїти організм: як перевірити якість води з-під крана в домашніх умовах, метод доступний кожному.

Крім того, ми писали, "рятувальний круг" для лінивих: як позбутися необхідності мити посуд, хитрий лайфхак.