Шкіра – найбільший орган людського організму, який перший сигналізує про проблеми зі здоров'ям. На рівень акне впливає ціла низка чинників, зокрема стрес чи сон, але харчування - одне із найважливіших. Так, фахівці дали кілька порад, які допоможуть позбутися прищів.

Від раціону харчування залежить здоров'я багатьох органів, зокрема шкіри. У разі появи прищів можна наслідувати кілька рекомендацій, а також обов'язково проконсультуватися з фахівцем.

Проблемна шкіра. Фото: скрін youtube
Проблемна шкіра. Фото: скрін youtube

Порада №1

Причиною появи прищів на обличчі можуть бути молочні продукти, а точніше, процес отримання цього продукту в сучасних умовах. Корів доять часто й у промислових масштабах і через стрес у молоці може бути збільшений рівень прогестерону. Можна на деякий час відмовитися від молочки та подивитися результат.

Порада №2

Чи не зловживати продуктами з високим глікемічним індексом викликають різке підвищення інсуліну, що збільшує андрогени в тілі людини. Такий процес призводить до збільшення вироблення сала організмом, що підвищує ризик акне.

Популярні новини зараз
Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Проблемна шкіра. Фото: скрін youtube
Проблемна шкіра. Фото: скрін youtube

Порада №3

Відмовитись від продуктів, що викликають викид гістаміну. Насамперед це стосується людей з блідою, чутливою шкірою, що швидко червоніє при попаданні на сонце. Такої категорії людей краще не їсти баклажани, цитрусові, соєвий соус та авокадо.

Порада №4

Поява прищів часто спровокована запальними процесами в організмі. Тому до раціону слід додавати продукти, які борються із запаленням: хрестоцвіті овочі, жирну рибу, яйця, а також насіння.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, ніяких бутербродів та сирників: звичні страви, які не можна їсти на сніданок, якщо не хочете гастрит та діарею.

Також наш портал інформував, кардіолог підказала, від чого вашому серцю щодня може бути все гірше і гірше: треба замислитися вже зараз.

Крім того, ми писали, дієтологи назвали копійчану крупу, яка краща за будь-які оздоровчі процедури: для шкіри, зору та від онкології.