Раптове припинення серцебиття, що супроводжується зникненням пульсу, падінням АТ і відсутністю кисню в організмі, є надзвичайно небезпечним станом, що загрожує життю.

У разі виникнення такої ситуації людина непритомніє, дихання припиняється, рахунок йде на хвилини, щоб була можливість його врятувати. Докладно про зупинку серця розповідають кардіологи.

Біль в серці. Фото: скрін youtube
Біль в серці. Фото: скрін youtube

Вижити можна лише за швидкого надання медичної допомоги та вжиття відповідних заходів. Причинами зупинки серця можуть бути різні фактори, включаючи серцевий напад, кардіоміопатію тощо.

Існує безліч факторів, які можуть спричинити зупинку серця, зокрема, звичайно ж, різні хвороби серця, розшарування аорти, легенева емболія та електролітні порушення. Зупинка серця може мати як серцеві захворювання як передумову, і наступити раптово. Однак враховують три основні причини раптової зупинки серця: аритмія та фібриляція шлуночків, кардіоміопатія, ішемічна хвороба серця.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Імовірність вижити від зупинки серця залежить виключно від причини виникнення серця, шанси значно збільшуються, якщо поруч із людиною, якій різко стало погано, буде той, хто зможе дуже швидко розпізнати причину того, що сталося, і дати швидку серцево-легеневу реанімацію або використовувати автоматичний дефібрилятор.

Здоров'я серця. Фото: скрін youtube
Здоров'я серця. Фото: скрін youtube

Лікарі визначають кілька симптомів, на які відразу потрібно звертати увагу - втрата свідомості, прискорене серцебиття, біль у грудях, запаморочення, задишка, нудота та блювання. Це означає, що розпочалося серйозне порушення ритму серця.

Нагадаємо, жодних бутербродів та сирників: звичні страви, які не можна їсти на сніданок, якщо не хочете гастрит та діарею

Як повідомляв "Знай.ua", не ризикуйте, навіть якщо дуже хочеться: дієтологи назвали категорії людей, яким протипоказані сливи

Знай.ua писав, корисно для зубів, але небезпечно для організму: вчені попередили про згубні властивості зубної пасти