У приміщеннях з недостатньою вентиляцією може утворюватися пліснява, із чим хоча б раз у житті доводиться стикатися абсолютно кожному.

Запах застою та вологості, конденсат на вікнах - це початок серйозної проблеми, які вже сигналізують про те, що потрібно серйозно змінювати "обстановку". Однак навіть якщо ви вже виявили плісняву на стінах – є ідеальний спосіб, як за допомогою домашніх засобів вирішити цю проблему. Про це повідомляє Express.

Грибок на стінах
Грибок на стінах, скріншот YouTube

Для боротьби з пліснявою в будинку можна використовувати доступний інгредієнт – звичайний оцет.

Цвіль потрібно видаляти якнайшвидше, оскільки суперечки грибка можуть швидко поширюватися і захопити все більшу площу поверхні. Не поспішайте витрачати гроші на агресивні хімікати із магазину, а використовуйте просту альтернативу.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Оцет, розведений у воді, знищує широкий спектр плісняви ​​та грибків завдяки своєму кислому водневому показнику – pH. Щоб скористатися цією сумішшю, є кілька варіантів - розпорошити оцет на уражену область, після чого через 30 хвилин змити рідину; розвести оцет з водою і розпорошити суміш на поверхню, залишивши її поглинатися.

Оцет та папір, фото з вільних джерел
Оцет та папір, фото з вільних джерел

Слід зазначити, що оцет може мати характерний запах, який зникне протягом короткого часу. Також слід відрегулювати вологість у приміщенні, провітрювати та забезпечити достатню вентиляцію, щоб уникнути подальшого утворення цвілі.

Нагадаємо, якщо ваш кіт виявився "гризуном": ефективні способи, які допоможуть уберегти дроти від тварини

Як повідомляв "Знай.uа", як відпрати речі, які просочилися потім: дешево, сердито та смачно пахне

Знай.ua писав, корисно для зубів, але небезпечно для організму: вчені попередили про згубні властивості зубної пасти