Розпал сезону слив наприкінці літа та на початку осені, але знайти фрукт за бажання можна і зараз на деяких ринках. Дані плоди смачні і мають корисні властивості, але є категорії людей, яким не можна їх їсти. Про це пише unews24.

Дієтологи підкреслюють, що уникати вживання слив варто людям, які страждають на цукровий діабет. Також дані плоди табу для людей, у яких підвищений рівень цукру та їм потрібно його знизити. Фрукт не варто вживати людям, які прагнуть схуднення.

Сливи, фото з вільних джерел
Сливи, фото з вільних джерел

Небажано включати до раціону сливи при подагрі та ревматизмі, оскільки це може призвести до підвищеної кислотності шлунка. Також фахівці радять відмовитися від фрукта матерям-годувальницям - плоди можуть послабити стілець у немовлят. Старшим дітям рекомендується споживати сливи в помірних кількостях. Безконтрольне поїдання плодів може призвести до здуття живота та діареї.

Слива. Фото: скрін youtube
Слива. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Водії хапаються за серце: на АЗС рекордне подорожчання Нова допомога для переселенців: майже 11 тисяч гривень кожному В Україні визначили 4 категорії пенсіонерів, які отримуватимуть 8000 грн Мінімум 2400 грн: пенсіонерам готують доплати, які залежатимуть від стажу
Показати ще

Сливи можуть спровокувати загострення у людей, які страждають від захворювань сечового та жовчного міхура або нирок, тому їм краще обходити цей фрукт стороною.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, дієтологи назвали копійчану крупу, яка краща за будь-які оздоровчі процедури: для шкіри, зору та від онкології.

Також наш портал інформував, молодість та красу продовжити реально: які 3 продукти мають бути в раціоні жінок після 40 років.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, кому протипоказано їсти малину, навіть якщо дуже хочеться: за цих проблем забудьте про цю ягоду.