Період цвітіння півоній припадає на кінець травня і початок червня, так що зараз саме остання можливість насолодитися цими п'янкими букетами.

А для тих, хто вирощує ці квіти, досвідчені квітникарі підготували корисні поради. Виявляється, якщо зрізати півонія неправильно, то своїм виглядом він буде тішити зовсім недовго і швидко осиплеться. Важливим також є правильний догляд за рослиною, зокрема обрізання тих кущів, які відцвіли. Про те, як правильно зрізати півонії для букета.

Півонії, фото: peony.com.ua
Півонії, фото: peony.com.ua

Зрізання півонії для букета

Тут треба пам'ятати важливий нюанс - усі квіти на кущі зрізати не можна. Зрізати можна не більше половини стебел від усього куща. В іншому випадку ви завдасте непоправної шкоди рослині, і наступного року вона не буде цвісти буйно.

Крім того, зрізати квіти можна лише з рослини, якій виповнилося чотири роки. У перші два роки вона має сформувати міцну кореневу систему. Найкраще зрізати квітку не більше 40 сантиметрів завдовжки. У низькорослих кущів потрібно орієнтуватися на листя – внизу на стеблі має залишатися не менше трьох листків.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Зрізати найкраще суцвіття, яке тільки почало розпускатися або взагалі повністю закриті бутони, які розкриються, коли ви поставите їх у воду. Також обірвіть нижні пелюстки, щоб у вазі вони не торкалися води.

Півонії, фото: peony.com.ua
Півонії, фото: peony.com.ua

Догляд за кущем півонії, що відцвіла

Обрізка півонії може допомогти зберегти форму рослини. Допускати утворення насіннєвих коробочок на кущі небажано, якщо ви не займаєтесь селекцією. Так що обрізати квітку потрібно, як тільки вона перецвіла, а то й раніше. Зрізати таку квітку потрібно під головкою.

Не допускайте опадання пелюсток, щоб кущ півонії не хворів - їх краще зібрати. Адже з-за вологи пелюстки починають гнити, заражаючи зелені стебла та листя. Зелені стебла та листя на кущі півонії обрізати не можна до осені. Восени обрізають, залишаючи стебла завдовжки п'ять сантиметрів від землі.

Півонії, фото: siverka.org
Півонії, фото: siverka.org

Кабачки гниють на грядці: 4 простих кроки, які збережуть урожай "зелененьких".

Раніше ми повідомляли, як безкоштовно підвищити врожайність горошку: такий солодкий, що буде шкода додати до "Олів'я". Для того, щоб урожай був вищим, збирання горошку необхідно проводити регулярно, кожні два-три дні.