Цього разу ми пропонуємо нашим читачам дізнатися корисні властивості домашнього оцту. Все дуже просто - якщо дотримуватись правил його використання.

Оцтову кислоту одержують шляхом ферментації із цукрів за допомогою оцтовокислих бактерій. І хоча ферментація в домашніх умовах займає багато часу, в результаті ви отримуєте той самий продукт, який спочатку називався фруктовим оцтом.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з Telegram-каналів, який публікує корисні поради для дачників та городників.

Домашній оцет, скріншот: YouTube
Домашній оцет, скріншот: YouTube

Навчіться комбінувати смаки та аромати спецій та трав. Насправді, Ви отримаєте нескінченні авторські комбінації смаків та ароматів. Для цього додайте в оцет на різних етапах бродіння базилік, кріп, материнку, чебрець, естрагон, петрушку, перці різні, часник, лавровий лист та інші спеції та прянощі. Цікавий смак дають імбир, лимон та гранат.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Не засмучуйтесь, якщо при виготовленні натурального домашнього виноградного чи фруктового вина щось пішло не так. На якомусь етапі Ви знаєте, що вино не вийшло. Насправді, у Вас є чудова сировина для домашнього оцту.

На відміну від оцтової есенції, яка руйнує червоні кров'яні тільця та емаль зубів, виноградний оцет не має цих недоліків. У нього приємний смак, він покращує травлення та корисний для здоров'я. До вина, що призначений для приготування оцту, забезпечують вільний доступ повітря. Його потрібно не закупорювати, а прикрити шийку пляшки з напоєм марлевою серветкою або сіткою з дрібними осередками.

Домашній оцет, скріншот: YouTube
Домашній оцет, скріншот: YouTube

Використовуйте всі корисні властивості домашнього оцту, вивчайте його можливості. Спирт вступає у реакцію з киснем, розпадаючись на воду та оцтову кислоту. Якщо говорити науковою мовою, відбувається ферментація. В результаті ми маємо чудовий продукт – фруктовий або ягідний оцет.

Домашній оцет, скріншот: YouTube
Домашній оцет, скріншот: YouTube

Такий натуральний домашній оцет містить калій, натрій, фосфор, мідь, залізо, фтор, пектин, вітаміни A, B1, B2, B6, С, Е, Р, провітамін бета-каротин, цілий ряд ферментів і амінокислот і ще дуже багато корисних мінеральних речовин та мікроелементів.

Нагадаємо, які овочі в жодному разі не можна їсти сирими - нашкодьте собі більше, ніж отримаєте користі.

Раніше ми повідомляли, як використовувати чорний чай у догляді волосся: ефект салонних процедур, але за копійки.