Городники влітку стикаються з величезними викликами - часто люди, щоб зберегти психіку в нормі, сприймають колорадських жуків, дощі та інші проблеми, як гру. Однак на ділянці можуть завестися кроти – вони живуть у глибоких норах і постійно шукають собі їжу.

Кроти пересуваються підземними ходами, підбираються до садово-городніх ділянок, де харчуються комахами, личинками, дощовими хробаками та навіть гризунами.

У зоні інтересів у крота також і коріння рослин, він не харчується, але під час пересування псує всю систему.

Один із українських блогерів-городників розповів, як позбутися кротів гуманними способами.

Кроти на ділянці, кадр з відео
Кроти на ділянці, кадр з відео

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Рослини-відлякувачі

До них відносяться - чорні боби, нарциси, імператорський рябчик чи квасоля не подобаються звіркам своїм запахам. Достатньо посадити рослини по периметру ділянки.

Додайте в нори сильно пахучі речовини

Наприклад, це можуть бути шматочки тканини, змочені в нафталіні чи бензині. Придатні для використання та рибні відходи. Різкі запахи відлякують шкідника.

Кроти на ділянці, кадр з відео
Кроти на ділянці, кадр з відео

Залийте ходи кротів

Якщо є вільний та необмежений доступ до води, можна спробувати затопити кротові ходи. Це потрібно робити хоча б кілька годин протягом кількох діб поспіль.

Кроти на ділянці, кадр з відео
Кроти на ділянці, кадр з відео

Паркан

Мабуть, найефективніший спосіб не допустити появи крота на ділянці – зробити огорожу на його периметрі. Це може бути канава, наповнена битим шифером або цеглою, вкопана в землю сітка від кротів, лист сталі або звичайний паркан.

Щоб бути ефективним проти кротів, паркан повинен входити на землю мінімум на 1 метр і хоча б на 20 сантиметрів височіти над нею.

Нагадаємо, не сідайте ці овочі поряд з кабачками, а то без драників залишитеся: все, що потрібно знати про "зелененьких".

Раніше повідомлялося, урожай полуниці збере всі "лайки": перетворюємо ягоди на великі та солодкі за допомогою кислого молока.

Також, збільшуємо врожай картоплі втричі: схема, про яку навіть ваша бабуся мовчала.