Всі люди щонайменше двічі на день чистять зуби, щоб зберегти їх здоровими до глибокої старості. Втім, вчені з Техаського університету в США виявили, що зубна паста може бути небезпечною для здоров'я. Про це пише портал medfactor.

Фахівці підкреслюють, що небезпека становить діоксид титану
E171, який використовується в зубній пасті та косметичних засобах. Було проведено низку досліджень, у яких у людей брали зразки тканини підшлункової залози.

Зубна паста, скріншот з відео
Зубна паста, скріншот з відео

Результати показали, що у 8 з 11 виявили діоксид титану E171 і у всіх був поставлений один діагноз - діабет другого типу. Вчені дійшли логічного висновку, що ця речовина може бути однією з тих, що провокують це захворювання.

Зуби. Фото: Youtube
Зуби. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

До речі, діоксид титану можна знайти у складі багатьох товарів, адже він широко використовується у харчовій промисловості, а також косметиці для надання продукції білого кольору. Речовина вважається нешкідливою для людини, проте з 1970-х років, коли почалося її масове виробництво, кількість хворих на діабет другого типу збільшилася в кілька разів.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, стоматолог підказала, яких помилок краще не допускати при зубному болю.

Також наш портал інформував, кардіолог підказала, від чого вашому серцю щодня може бути все гірше і гірше: треба замислитися вже зараз.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, кому протипоказано їсти малину, навіть якщо дуже хочеться: за цих проблем забудьте про цю ягоду.