Цукровий діабет є хронічним порушенням обміну речовин у організмі. Його поява пов'язана з недостатнім виділенням інсуліну підшлунковою залозою , що призводить до інсулінової недостатності (діабет 1 типу) або зі зниженою чутливістю організму до інсуліну, який продукується у достатній кількості (діабет 2 типу).

Щоб дізнатися більше про ознаки початкової стадії цукрового діабету та профілактику, ендокринолог Ксенія Марченко розповіла про деталі на своїй сторінці у Instagram.

Диабет, фото: Енисейская правда
Диабет, фото: Енисейская правда

Поява діабету типу 1 неможливо передбачити або запобігти, тоді як з другим типом вже можна розібратися, так як він, в основному, безпосередньо пов'язаний з ожирінням.

Головним маркером для діагностики цукрового діабету є аналіз крові до рівня глюкози. При цьому, вас можуть турбувати постійна спрага, часте сечовипускання, сильний свербіж шкіри, різкі зміни ваги, почуття втоми (слабкість, плутанина в голові) і специфічний запах.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів
Показати ще

У лікарській практиці навіть проводять спеціальне опитування, яке було розроблено "АДА" - Американською Діабетичною Асоціацією - мета якого: оцінка ризику розвитку 2 типу захворювання.

Ожиріння, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Ожиріння, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Нормальним рівнем глюкози у крові вважатимуться значення від 3,3 до 5,5 ммоль/л. Якщо він більший, тоді у вас високий ризик, отже, потрібно звернутися до ендокринолога.

Профілактика цукрового діабету досить проста, бо вам просто потрібно стежити за своїм способом життя, за харчуванням та підтримкою нормальної ваги.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, як знезаразити воду, щоб не нашкодити здоров'ю після знищення Каховської ГЕС: корисні поради

Як повідомляв "Знай.uа", молодість і красу продовжити реально: які 3 продукти мають бути в раціоні жінок після 40 років

Знай.ua писав, може виявитися справжньою отрутою: який чай краще обходити стороною і не купувати в магазинах