Одним з трендів цього літа стала порада використовувати заморожений рушник як ефективний спосіб охолодження приміщення.

Але експерти радять не використовувати цей метод, і цьому є декілька причин, повідомляє Daily Mail.

Небезпечний лайфгак. Фото: TikTok
Небезпечний лайфгак. Фото: TikTok

Що пропонують небезпечні лайфгакери. Слід змочити рушник прохолодною водою, а потім заморозити його. Після цього замерзлий рушник треба покласти на вентилятор, і, як стверджують, це допоможе охолодити кімнату.

Гідротехнік з Electrical Safety First Джузеппе Каланна зауважує, що вода і електрика ніколи не поєднуються. Важливо пам'ятати, що ці дві речі несумісні та можуть призвести навіть до смерті.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Небезпечний лайфгак. Фото: TikTok
Небезпечний лайфгак. Фото: TikTok

Вода з замороженого рушника може потрапити на розетку або вилку, і це призведе до короткого замикання. Такий метод охолодження підвищує ризик ураження електричним струмом.

Дослідники хвилюються, що такі спроби охолодити приміщення можуть призвести до більшого ризику уражень електричним струмом і коротких замикань. Вони закликають людей не використовувати цей метод для охолодження кімнат. Експерти нагадують, що розміщення замороженого рушника на працюючому вентиляторі може викликати нестабільність пристрою і його падіння, а в кращому випадку привести до поломки.

Також експерти попереджають, що не варто залишати ввімкнений вентилятор на ніч, оскільки, якщо він зламається під час сну, це може мати небезпечні наслідки.

Нагадаємо, ми писали, що сон в умовах війни: декілька рекомендацій по боротьбі з безсонням від доктора медичних наук.

Як повідомляв "Знай.ua" кава перша у списку: які продукти на сніданок не заряджають енергією і роблять тільки гірше.

Також "Знай.ua" інформував, з цією спецією в жодному разі не можна переборщити, щоб не викликати лиха.