Ідеальний початок дня для багатьох асоціюється з ароматною чашечкою кави яка бадьорить. Цей смачний напій хтось вважає шкідливим, хтось корисним, та насправді все залежить від виду кави який ви зазвичай вживаєте.

Кава, фото tekh-family
Кава, фото tekh-family

З натуральною кавою все зрозуміло: виробник подрібнює зерна кави відповідно до норм помелу та розфасовує по упаковках. Напій зберігає антиоксидантний склад і є досить корисним для організму, якщо вживати 1-2 чашечки на день.

А ось розчинна кава виготовляється зовсім по-іншому.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Для її виготовлення часто використовують сировину, яка просто не придатна для виготовлення натуральної кави. Порошок проходить різні етапи обробки, внаслідок чого напій втрачає усю користь.

У ЧОМУ ПОЛЯГАЄ ШКОДА РОЗЧИННОЇ КАВИ

Експерти відзначають, що найбільше шкоди організму приносить звичка пити розчинну каву кілька разів протягом дня на постійній основі. Тому варто відмовитись від такої звички.

Кава, фото freepik
Кава, фото freepik

Також вважається, що розчинна кава набагато швидше стає причиною залежності. Через її вживання можуть виникнути проблеми з нервовою системою: людина стає більш збудженою, тривожною, погано спить і більш вразлива до стресу.

Мало хто знає про те, що в розчинному напої значно більше кофеїну. Це негативно впливає на на серцево-судинну систему.

Кава мелена, фото torbafood
Кава мелена, фото torbafood

У поціновувачів напою може серйозно частішати ритм серця та підвищуватися ризик розвитку гіпертонії.

Також кава здатна вимивати кальцій з організму, що буде погано впливати на ваші кістки.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, що у жінок може закінчитися лихом: експерти назвали спецію, що викликає галюцинації та нудоту.

Раніше ми повідомляли, що українцям підказали, як не втратити "пам'ять" і не захворіти на деменцію: важливі поради для здоров'я.