Одним із продуктів із дуже високим вмістом білка є яйця.

Середнє яйце, вагою близько 52 г, містить 6,3 г білка, тому два яйця забезпечують від 12 до 14 г білка. Дорослим потрібно від 45 до 56 г білка на день, залежно від того, наскільки вони активні. Про це розповіла Дебора Лі, експерт-фармацевт в коментарі популярному британському виданню.

Варені яйця. Фото: Youtube
Варені яйця. Фото: Youtube

Багато досліджень засвідчили, що збільшення споживання білка допомагає скинути вагу, включно із втратою вісцерального жиру в ділянці живота, – пояснила Дебора.

Яйця містять незамінні амінокислоти, і в них мало калорій – у середньому яйці близько 60 калорій. Також в яйцях є вітамін D, холін, а також вітаміни групи В і вітаміну А.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Варені яйця, фото: Знай.ua
Варені яйця, фото: Знай.ua

Збільшення споживання білка може допомогти позбутися вісцерального жиру, прискорити метаболізм. Крім того, дієти з високим вмістом білка допомагають довше почуватися ситим.

Цілком безпечно їсти яйця щодня – це не збільшує ризик серцевих захворювань. На дієті для схуднення з’їдайте до трьох яєць на день, щоб отримати максимальну користь, – стверджує експерт.

Споживання яєць може бути корисним для регулювання ваги, особливо при надмірній вазі/ожирінні у жінок.

* Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що 84-річна українська зірка TikTok бабуся Ніна розмахалася вилами краще, ніж Олег Ляшко.

Як повідомляв "Знай.ua", гіпертонія може призвести до ниркової недостатності і навіть сліпоти: чим шкідливий підвищений тиск.

Також "Знай.ua" інформував, подорожчання відкладається: в Україні "зупинили" ціни на яйця, фрукти, овочі, цукор і молоко.