Жінці з віком слід ретельніше стежити за своїм харчуванням, оскільки метаболізм уповільнюється і звична кількість калорій може негативно вплинути на фігуру і здоров'я.

До того ж, далеко не всіма продуктами рекомендується захоплюватися після досягнення зрілого віку. Однак є ті, які при регулярному вживанні принесуть лише користь, як зовнішньому вигляду, так і внутрішньому стану.

Дієта, фото freepik
Дієта, фото freepik

Фініки

Ці сухофрукти творять справжні чудеса з організмом завдяки високому вмісту вітамінів групи В, а також заліза, калію, кальцію, магнію, фосфору. З корисних властивостей виділяють нормалізацію роботи кишечника, зміцнення кісток та покращення стану шкіри, нігтів та волосся. Це дуже актуально для жінок після 40 років.

Авокадо

Продукт служить джерелом корисних жирів та фолієвої кислоти. Зокрема, остання запобігає ранній появі клімаксу та регулює баланс гормонів.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Авокадо, фото marieclaire
Авокадо, фото marieclaire

Сочевиця

Цукровий діабет може виникнути у будь-якому віці, але найчастіше зустрічається після 40 років, а сочевиця якраз допомагає підтримувати рівень цукру та холестерину в нормі. Крім того, її вживання сприяє здоровому способу життя та скиданню зайвих кілограмів.

Нагадаємо, бажаєте у 60 виглядати на 30? Найкращі рецепти масок для шкіри обличчя зі стиглої полуниці

Раніше ми писали про те, що худнути можна навіть під час сну: дієтологи розкрили секрет ідеальної фігури

Як повідомляв Знай.ua, зрадницькі сліди поту швидко зникнуть: як вивести жовті плями з білого одягу