Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяГотелі all inclusive, лазурний берег та дорогі делікатеси з усього світу не зможуть замінити той відпочинок, коли тебе батьки вперше повезли до моря.
І ти згадуєш ті чарівні крики чайок на пляжі, які переплітались із закликами продавців купити гарячу кукурудзу.
І якщо фізично відправити у місце своїх найтепліших літніх спогадів поки непросто, то нагадати собі той унікальний смак простої страви все ж таки можна.
Потрібно просто знати невеликі хитрощі, які дозволять приготувати кукурудзу так, наче у дитинстві.
1. Разом із листям
Щоб смак кукурудзи був більш глибоким і насиченим, варити її слід разом з листям. Існує 2 способи:
а) зняти верхнє листя і зрізати частину кукурудзяних рилець, ретельно промити і варити у такому вигляді;
б) почистити качан, помити листя, викласти ними дно, стінки каструлі, а потім накрити ще й саму кукурудзу.
2. Цукор та сіль
Щоб кукурудза вийшла солодкою, без цукру не обійтись. На 1 літр води береться ложка продукту. А ось солити воду не варто, інакше овоч не буде соковитим.
Сіль додають безпосередньо перед подачею.
3. Час
Цей показник залежить від “молодості” овочів та сортів. Варіюється від 15 до 45 хвилин. Після 15 хвилин варіння просто перевіряйте кукурудзу на готовність.
4. Масло
Ще одним цікавим способом подачі є кукурудза з маслом. На гарячий овоч покладіть невеликий брусочок вершкового масла і смакуйте.
5. Вогонь
Варити кукурудзу після кипіння варто лише на середній потужності та під кришкою. Слідкуйте за тим, щоб овоч був повністю покритий водою. При необхідності просто перевертайте його іноді.
Нагадаємо, що забере у моркви всі сили: якогось сусіда краще видалити з ділянки, де росте коренеплід.
Раніше ми повідомляли про яскраві та солодкі ягоди, які виносите відрами: як правильно підгодовувати вишню.