З початком літа повноцінно стартував і сезон пікніків, основою яких є звичайно ж шашлик. Втім, не все м'ясо, приготовлене на відкритому вогні, несе користь організму. Так, дієтологи розповіли, чому краще віддавати перевагу. Про це пише shefinds.

Літо - це пора року, яку люди намагаються по максимуму провести на природі, насолоджуючись сонцем, співом птахів та смачною їжею. Основа кожного пікніка – шашлик. Його можна приготувати як зі свинини, так із яловичини та курятини.

Шашлик, скріншот: YouTube
Шашлик, скріншот: YouTube

Кожна людина вибирає м'ясо на свій смак, але за рівнем корисності дієтологи виділяють один вид м'яса. Це курятина. Це м'ясо підійде для тих, хто стежить за вагою і в цілому хоче залишатися здоровим.

Фахівці пояснюють, що курятина - це нежирний білок, багатий на поживні речовини, з мінімальним вмістом насичених жирів і калорій порівняно зі свининою та яловичиною. Це м'ясо допомагає підтримувати вагу в нормі, а також може знизити ризик хронічних захворювань.

Популярні новини зараз
Вручення повісток від ТЦК відбуватиметься по-новому: чоловіків попередили Уряд готує пенсіонерам несподіваний сюрприз: хто отримуватиме на 2 тисячі більше Разом з пенсією "капне" кругленька сума: виплатять одноразову грошову допомогу до кінця літа Пільгу дадуть навіть родичам: хто в Україні отримав право на 50% знижки по комуналці
Показати ще

Курятина, скріншот: YouTube
Курятина, скріншот: YouTube

Однією з переваг шашлику з курятини є відносна дешевизна та універсальність. Замаринувати можна як філе, так і стегна - і те й те порадує чудовим смаком.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, користі менше, ніж здається: які супи можуть стати причиною появи каменів у нирках.

Також наш портал інформував, викликають біль, блювання і навіть хронічну втому: лікар сказала, кому не можна їсти багато фруктів.

Крім того, ми писали, доктор біологічних наук відповів, у якому м'ясі дуже багато небезпечних токсинів: не могли підозрювати цього.