З початком літа повноцінно стартував і сезон пікніків, основою яких є звичайно ж шашлик. Втім, не все м'ясо, приготовлене на відкритому вогні, несе користь організму. Так, дієтологи розповіли, чому краще віддавати перевагу. Про це пише shefinds.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЛіто - це пора року, яку люди намагаються по максимуму провести на природі, насолоджуючись сонцем, співом птахів та смачною їжею. Основа кожного пікніка – шашлик. Його можна приготувати як зі свинини, так із яловичини та курятини.
Кожна людина вибирає м'ясо на свій смак, але за рівнем корисності дієтологи виділяють один вид м'яса. Це курятина. Це м'ясо підійде для тих, хто стежить за вагою і в цілому хоче залишатися здоровим.
Фахівці пояснюють, що курятина - це нежирний білок, багатий на поживні речовини, з мінімальним вмістом насичених жирів і калорій порівняно зі свининою та яловичиною. Це м'ясо допомагає підтримувати вагу в нормі, а також може знизити ризик хронічних захворювань.
Однією з переваг шашлику з курятини є відносна дешевизна та універсальність. Замаринувати можна як філе, так і стегна - і те й те порадує чудовим смаком.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше портал Знай повідомляв, користі менше, ніж здається: які супи можуть стати причиною появи каменів у нирках.
Також наш портал інформував, викликають біль, блювання і навіть хронічну втому: лікар сказала, кому не можна їсти багато фруктів.
Крім того, ми писали, доктор біологічних наук відповів, у якому м'ясі дуже багато небезпечних токсинів: не могли підозрювати цього.