Сир – це корисний кисломолочний продукт, який містить багато кальцію, білка та натрію. А жир що міститься у цьому продукті не виробляє зайвий холестерин, а покращую ваш обмін речовин та сприяє схудненню.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВтім треба дуже уважно обирати цей продукт у магазині, адже неякісний продукт нанесе вашому організму тільки шкоду.
Недобросовісні продавці домішують у сир різні жири, крохмаль та інші добавки, щоб збільшити вагу та зробити привабливішим для покупців.
Як перевірити якість сиру
Капніть краплю йоду на сир і зачекайте кілька хвилин. Якщо сир забарвився у колір йоду, він якісний. Якщо він посинів — там є крохмаль, соя, вода чи вапно.
Перевірити наявність рослинних жирів можна за допомогою окропу. Візьміть ложку сиру і розмішайте у склянці з окропом. Якщо є олії, то з’явиться масляниста плівка чи плями. Якщо сир осів грудками — це підробка. Натуральний сир розчиняється у окропі.
Розігрійте ложку сиру на сковороді та спостерігайте. Якщо сир згортається і з нього виходить сироватка, він натуральний. Якщо плавиться — то там є пальмова олія.
Покладіть трохи сиру на тарілку та залиште трохи щоб він трохи постояв за кімнатної температури.
Якщо сир став жовтим, але смак і запах не змінився, то в ньому є олія. Якщо сир почав швидко скисати і неприємно пахне — він натуральний.
Раніше ми писали про те, яке сало шкідливіше за інші види - можете загробити здоров'я "за раз"
Як повідомляв Знай.ua, лікар підказав, як позбутися хропіння в домашніх умовах: більше ніяких безсонних ночей