Мармелад це солодощі які люблять і дорослі, і діти. Та він не тільки смачний а й корисний для кожного. Щоб мармелад приніс найбільшу користь треба вміти обирати його у магазині.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРаніше мармелад виготовляли з соків фруктів, які багаті на пектин випаровуючи до густого, тягучого стану.
Сьогодні склад мармеладу змінився – у сік чи фруктове пюре додають цукор чи патоку, випарюють рідину, змішують із желатином чи агар-агаром, додають барвники та залишають до охолодження.
Користь мармеладу
Пектин, що найчастіше використовується для виготовлення мармеладу, міститься в багатьох фруктах і позитивно впливає на здоров'я.
Він знижує рівень поганого холестерину, відновлює вуглеводний та ліпідний обмін, бореться із захворюванням шлунково-кишкового тракту, стимулює швидке загоєння шкіри, допомагає очистити організм від важких металів.
Агар-агар, що також використовується для згущення мармеладу, захищає печінку, виводячи з організму токсини та шлаки, покращує перистальтику шлунка.
Мармелад є корисним для суглобів, оскільки зміцнює хрящову тканину.
Який мармелад шкідливий
Багато виробників мармеладу намагаються максимально зекономити на виготовленні та додають до нього штучні барвники, ароматизатори, хімічні добавки, які можуть нанести шкоду вашому здоров'ю.
Тому потрібно вибирати корисний натуральний мармелад без штучних барвників та ароматизаторів та з низьким вмістом цукру.
Нагадаємо, ми писали, що гаманці сильно "схуднуть": в Україні рекордно подорожчала кава, які ціни у супермаркетах.
Як повідомляв "Знай.ua" 4 продукти, які обов'язково слід їсти до кінця травня: перед напруженою восени саме вони врятують вас.
Також "Знай.ua" інформував, жінка відмовилася від алкоголю і не чекала на такі зміни.