Роль круп у раціоні надзвичайно важлива, оскільки є важливим джерелом клітковини, яка потрібна на нормального функціонування кишечника.

Тренер Юрій Попко, відомий своїми порадами зі здорового харчування, поділився у соціальній мережі Instagram своїми рекомендаціями щодо найкорисніших і менш корисних каш.

Супермаркет, крупи: фото Знай.ua
Супермаркет, крупи: фото Знай.ua

На думку тренера, при виборі каші важливо звертати увагу на вміст складних вуглеводів, які забезпечують стабільний рівень енергії.

Також він рекомендує віддавати перевагу непереробленим і малоподрібненим крупам, щоб зберегти максимальну корисність.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям
Показати ще

Крупи багаті на білки, мікроелементи і клітковину, яка надає позитивний вплив на кишечник. Слід зазначити, деякі люди можуть мати індивідуальну непереносимість глютена, що міститься в пшениці, житі, ячмені. Попко також зазначає, що каші швидкого харчування, що містять багато цукру, не корисні... їх обов'язково слід уникати.

Тренер назвав топ-3 найменш корисних круп – це стосується манки, білого шліфованого рису та кукурудзяної крупи.

Крупи. Фото: скрін youtube
Крупи. Фото: скрін youtube

Він зазначив, що вони можуть бути складовими раціону, якщо основною метою їди є необхідність надовго насититися.

Попко підкреслює, що спосіб приготування каші також має велике значення, оскільки неправильна обробка може знизити корисні властивості навіть найкориснішої крупи. Слід уникати перетравлення, оскільки це може перетворити складні вуглеводи на прості.

Крупи містять багато заліза, проте слід уникати їхнього приготування з молоком, оскільки кальцій, що міститься в молоці, може нейтралізувати залізо.

Тренер також наголосив на важливості включення гречки та сочевиці до раціону, незважаючи на те, що вони не належать до зернових культур. Вони лідирують за кількістю білка та амінокислот. Крім того, вони також багаті на клітковину.

Нагадаємо, суп, йогурт і не тільки: названо продукти, які насправді шкодять травленню

Як повідомляв "Знай.uа", жінка відмовилася від алкоголю і не очікувала таких змін: "Потрібен сухий день"

Знай.ua писав, порадувати рецептори і поплатитися здоров'ям: чим небезпечне регулярне споживання піци