106-річна іспанка Есперанса Кортінас пережила одразу дві світові війни, пандемії (включаючи коронавірус, COVID-19).

Зараз настав час, щоб вона розповіла про те, чи дотримувалася вона якихось секретів довголіття.

Есперанса Кортінас, скріншот: Youtube
Есперанса Кортінас, скріншот: Youtube

Як заявила жінка, все полягає у простій, але значущій речі – насолоді щоденною порцією кавового лікеру. Її приклад підтверджує, що радісне та активне життя може бути ключем до тривалого благополуччя. Про це повідомляє Mirror.

Есперанса народилася 4 грудня 1916 року і досягла 106 років. Незважаючи на свій поважний вік, вона залишається енергійною та життєрадісною. Танці стали неодмінною частиною її життя, і вона не втрачає можливості підкорювати танцпол кілька разів на тиждень. Крім того, вона зберегла інтерес до гри в карти та проводить час зі своїми друзями, насолоджуючись спілкуванням.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Есперанса Кортінас, скріншот: Youtube
Есперанса Кортінас, скріншот: Youtube

Однак одна з найважливіших традицій у житті Есперанси – це напій, який вона п'є щодня опівдні. Кавовий лікер став улюбленим ритуалом.

У своєму спілкуванні з місцевими ЗМІ Есперанса наголосила на важливості піклуватися про своє зовнішнє та внутрішнє самопочуття. Вона стверджує, що їй подобається виглядати красиво та вкладатися у свою зовнішню привабливість.

Дослідження показують, що провінція Оренсе має найбільше довгожителів серед усіх регіонів Іспанії. Загалом із 300 тисяч жителів у регіоні, понад 300 осіб дожили до ста років і старше.

Нагадаємо, 100-річний лікар потрапив до Книги рекордів Гіннеса і навіть не думає звільнятися: "П'ю мартіні, але не щодня"

Як повідомляв "Знай.uа", 109-річний дідусь назвав головні секрети, чому він зараз здоровіший за молодих

Знай.ua писав, екс-кухар Королеви розкрив "секрет довголіття" Єлизавети II: щодня їла ці ласощі