Дачники, городники і відповідальні господарники в яблуках цінують шкірку, яку інші просто викидають на смітник. Смачна м'якоть, це дуже добре, але яблучні шкірки теж мають приємний смак і мають велику кількість корисних у побуті властивостей.

Про ці важливі та корисні властивості так званих "відходів" з яблук розповів один з українських блогерів-городників, який ділиться своїми порадами в мережі YouTube.

Яблучна шкірка, скріншот: YouTube
Яблучна шкірка, скріншот: YouTube

Відходи від яблук очистять алюмінієвий посуд

Яблучна шкірка здатна видаляти забруднення з алюмінієвих поверхонь. Кислота, що міститься в цьому фрукті, подібна до оцту, вона легко справляється з нагаром і допомагає надати блиск каструлям і сковорідкам.

Покрокова інструкція видалення накипу з посуду:

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

зрізати з яблук шкірку;

очищення покласти у ємність, яку треба очистити;

залити яблучні шкірки водою;

поставити на вогонь;

довести до кипіння та варити ще півгодини;

після посуд остудити і протерти губкою з миючим засобом, обполоснути.

Яблучна кислота повністю розчинить нагар, поверхня стане світлішою. Шкіркою яблук також протирають зовнішню частину посуду, оскільки вона має ефект відбілювання. Цей спосіб підходить і для емальованого посуду.

Яблучна шкірка, скріншот: YouTube
Яблучна шкірка, скріншот: YouTube

Напої

Зі шкірок і серцевини варять дивовижні компоти, морси і навіть роблять настоянки. Тому почекайте з викиданням і придивіться до якогось із численних рецептів.

Добриво для квітів

Для домашніх квітів потрібно залити шкірку яблук теплою водою на 1,5-2 доби, не забуваючи помішувати 2-3 рази протягом періоду. Отриманим розчином поливайте квіти 1-2 рази на тиждень.

Нагадаємо, з грядки відразу на кухню: унікальні способи підживлення помідорів, плоди будуть наче на картинці.

Раніше повідомлялося, огірочки будуть, наче іграшка: оригінальне добриво з кави, кісток та чаю для вашої грядки.

Також, допомагає на кухні, допоможе і на грядках: найпростіший рецепт добрива із молочної сироватки.