Буває, коли ми бачимо помідор, стиглий, тугий і навіть трохи солодкий, то не може вдосталь насолодитися, доки стане "повно". Щоб отримати такі красиві та здорові помідори, необхідно знати всі кілька лайфхаків щодо вирощування цього овочу.

Порадами, як зібрати багатий урожай помідорів, поділився один із українських блогерів-городників, який публікує свої відео у мережі YouTube.

Рослини томатів потребують великої кількості мікроелементів, таких як магній, якщо ви хочете, щоб вони швидко росли. Коли рослини страждають на дефіцит магнію, у них спостерігається затримка росту, оскільки цей мікроелемент допомагає рослинам належним чином засвоювати азот і фосфор.

Висаджування помідорів, город, фото: Знай.ua
Висаджування помідорів, город, фото: Знай.ua

Кавова гуща

Коли ви вперше висаджуєте розсаду помідорів, їй потрібний азот для стимулювання зростання. Коли рослини починають цвісти і плодоносити, зменшіть кількість азоту, яку ви даєте рослинам, і збільшіть кількість калію. Занадто багато азоту викликає велику кількість листя без великої кількості плодів.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Рослини томатів люблять каву, вона містить азот. Ви можете додавати кавову гущу до компосту або використовувати її безпосередньо на городі як органічне добриво. Кавова гуща ніколи не повинна становити більше 20% у компості.

Кавова гуща, фото infovend
Кавова гуща, фото infovend

Ви колись чули про гнилі на кінчиках квіток? Це колись на квітучому кінці помідора з'являються чорні або коричневі плями. Дефіцит кальцію є найпоширенішою причиною гнилі кінчиків квіток, поряд із непослідовністю поливу.

Варені яйця, фото: Знай.ua
Варені яйця, фото: Знай.ua

Яєчна шкаралупа

Найкраще протестувати ґрунт перед посадкою, щоб перевірити рівень кальцію, але багато садівників все одно додають яєчну шкаралупу в ґрунт. Яєчна шкаралупа майже на 96% складається з карбонату кальцію. Збережіть яєчну шкаралупу та подрібніть її на порошок. Потім покладіть трохи цього порошку в кожну посадкову ямку, коли висаджуватимете розсаду томатів.

Рослини томатів люблять, коли їх висаджують глибоко. Уважно подивіться на стебла перед посадкою; ви побачите крихітні волокнисті волоски, що йдуть по всій довжині стебла. Це не волоски, а потенційне коріння рослини. Якщо їх поглибити у ґрунт, вони утворюють коріння.

Помідори на розсаду, скріншот: YouTube
Помідори на розсаду, скріншот: YouTube

Глибока посадка помідорів допомагає їм створити міцне, здорове коріння. Це означає, що рослини поглинуть більше поживних речовин із ґрунту, що дозволить їм зробити більше плодів.

Переконайтеся, що ви правильно розмістили рослини. Точна відстань між рослинами залежить від типу вирощуваних томатів. Індетермінантні (високорослі) рослини томатів виростають більші за детермінантні, тому їм потрібно більше місця.

Рослини томатів не люблять, коли їх листя мокре. Завжди поливайте біля основи рослин. Подумайте про встановлення укриття або вирощування томатів в теплиці, щоб вода не потрапляла на листя.

Нагадаємо, огірочки будуть, немов іграшка: оригінальне добриво з кави, кісток та чаю для вашої грядки.

Раніше повідомлялося, що допомагає на кухні, допоможе і на грядках: найпростіший рецепт добрива з молочної сироватки.

Також, кульбаби та чистотіл ростуть на кожному кроці: чудове добриво для томатів, огірків та перцю.