Багатьом відомо, що їжа, яку ми щодня споживаємо, має велике значення для здоров'я.

Як для фізичного, так і для психологічного, ментального та емоційного благополуччя. Нутриціолог Ріаннон Ламберт на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram розповіла про продукти, які можуть у цьому допомогти.

Продукти. Фото: скрін youtube
Продукти. Фото: скрін youtube

Антиоксиданти містяться у всіляких фруктах та овочах. В основному можна відзначити ті, що містять велику кількість вітамінів C, E – ківі, ягоди. Вживання цих продуктів захистить вас від депресії. А ще потрібно звернути увагу на ті продукти, які містять поліфеноли, щоби підтримувати здоров'я мозку.

Є свідчення того, що дефіцит фолієвої кислоти пов'язаний із депресією, оскільки вона необхідна для вироблення серотоніну – гормону щастя. Через це Ріаннон Ламбер і рекомендує вітаміни групи B, фолієву кислоту, які можна знайти у листовій зелені (шпинат, спаржа, броколі).

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Броколі. Фото: Youtube
Броколі. Фото: Youtube

Омега-3 (волоські горіхи, насіння чиа, льону тощо) — багатьом відомо, що якщо є багато лосося, скумбрії — це може призвести до зменшення запальних реакцій в організмі, що безпосередньо пов'язане з меншим ризиком депресії.

У цільнозернових продуктах, овочах і фруктах, які повільно перетравлюються, міститься висока кількість вуглеводів. Вони важливі для підтримки рівня цукру в крові, щоб уникнути раптових сплесків енергії, запобігти почуттю втоми, зниженій концентрації та поганому настрою.

Споживання здорових продуктів, багатих антиоксидантами, вітамінами, омега-3, вуглеводами, білками, пробіотиками та достатньою кількістю води може позитивно впливати на наше фізичне та психологічне здоров'я, допомагаючи зберігати настрій, покращувати енергетику та зменшувати ризик розвитку депресії та інших психічних проблем.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, кардіолог пояснив, що краще не їсти на сніданок, щоб серце не боліло

Як повідомляв "Знай.ua", корисні властивості кориці, про які ви і не здогадувалися - дівчатам особливо сподобається

Знай.uа писав, кому не можна додавати насіння льону у свій раціон: корисні властивості "лізуть з усіх щілин"