Молоко – продукт, корисність якого оточена численними міфами. Дехто вважає, що його необхідно пити щодня, а інші дотримуються думки, що продукт може бути шкідливим для організму. Так, нутриціолог Сніжана Ворошилова на своїй сторінці в Instagram розповіла, наскільки велика користь молока.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗа словами нутриціолога слід вживати ферментовані молочні продукти: йогурти, кефір, сири, сир кисломолочний. В той самий час із вживанням незбираного молока є деякі нюанси.
Так, наголошується, що молоко є корисним середовищем для різних мікроорганізмів. Хоч пастеризація і вбиває їх, але не знищує шкідливих продуктів життєдіяльності мікроорганізмів.
Фахівець зазначила, що молоко - це складний та неоднозначний продукт, при вживанні якого потрібна обережність. Зокрема, вона рекомендує не купувати молоко на ринку, а також не пити пастеризоване молоко - його варто прокип'ятити.
Сніжана Ворошилова підкреслює, що вагітним і жінкам, що годують, а також дітям і підліткам слід відмовитися від вживання сирого і пастеризованого молока. Рекомендується зупинити вибір на кип'яченому або ультрапастеризованому продукті.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ці харчові звички занапастить вашу шкіру: які продукти провокують появу целюліту.
Також наш портал інформував, список корисних продуктів, які додадуть вам зайвих кг при схудненні: придивіться уважніше.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що потрібно додавати в їжу, щоб знизити ризик хвороб серця та діабету: доступний та корисний продукт.