У багатьох людей є звичка, яка здається абсолютно нешкідливою – запивати їжу кавою чи чаєм. Втім, дієтологи попереджають, що це може спричинити проблеми зі здоров'ям. Про це пише інформаційний портал dailynews.

Фахівці попереджають, що запивати їжу чаєм чи кавою, особливо постійно, вкрай небажано. Рекомендується вживати ці напої через 15-20 хвилин після їди або в проміжку між їжею.

Кофе, скріншот: Youtube
Кофе, скріншот: Youtube

Однією з головних небезпек вживання кави під час їжі є різке зниження засвоєння заліза організмом - з 90% до 40%. Це провокують хлорогенова кислота та поліфенол, які містяться у каві. В результаті людини може розвинутися анемія.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Дієтологи відзначають, що безпечна для організму доза кофеїну становить не більше 400-500 мг на добу. При цьому в одній чашці натуральної кави міститься від 50 до 160 мг кофеїну. З цього можна дійти невтішного висновку, скільки чашок кави слід випивати.

При цьому є категорії людей, яким краще відмовитися від кави, зокрема це ті, хто має підвищену секрецію шлункового соку, підвищену кислотність.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, список корисних продуктів, які додадуть вам зайвих кг при схудненні: придивіться уважніше.

Також наш портал інформував, від яких звичок краще відмовитися, щоб не розсипатися дуже рано: багато хто цим зловживає.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що потрібно додавати в їжу, щоб знизити ризик хвороб серця та діабету: доступний та корисний продукт.