У багатьох людей є звичка, яка здається абсолютно нешкідливою – запивати їжу кавою чи чаєм. Втім, дієтологи попереджають, що це може спричинити проблеми зі здоров'ям. Про це пише інформаційний портал dailynews.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяФахівці попереджають, що запивати їжу чаєм чи кавою, особливо постійно, вкрай небажано. Рекомендується вживати ці напої через 15-20 хвилин після їди або в проміжку між їжею.
Однією з головних небезпек вживання кави під час їжі є різке зниження засвоєння заліза організмом - з 90% до 40%. Це провокують хлорогенова кислота та поліфенол, які містяться у каві. В результаті людини може розвинутися анемія.
Дієтологи відзначають, що безпечна для організму доза кофеїну становить не більше 400-500 мг на добу. При цьому в одній чашці натуральної кави міститься від 50 до 160 мг кофеїну. З цього можна дійти невтішного висновку, скільки чашок кави слід випивати.
При цьому є категорії людей, яким краще відмовитися від кави, зокрема це ті, хто має підвищену секрецію шлункового соку, підвищену кислотність.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, список корисних продуктів, які додадуть вам зайвих кг при схудненні: придивіться уважніше.
Також наш портал інформував, від яких звичок краще відмовитися, щоб не розсипатися дуже рано: багато хто цим зловживає.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що потрібно додавати в їжу, щоб знизити ризик хвороб серця та діабету: доступний та корисний продукт.