Якщо на грилі або мангалі утворився нагар, то приготувати по-справжньому смачне м'ясо навряд чи вийде. Тому дуже важливо періодично чистити гриль та мангал, а зробити це можна і без застосування покупної хімії. Про це пише портал pixelinform.

На вулиці встановилася тепла погода і стає дедалі складніше відмовити собі в задоволенні посмажити шашлик на природі чи дачі. Для цього використовуються постійні атрибути – мангал чи гриль. Однак після експлуатації на них утворюється нагар, який слід прибирати, але зробити це не так просто.

Гриль, скріншот: YouTube
Гриль, скріншот: YouTube

Однак існує лайфхак, який спрощує завдання. Цей метод підходить для всіх матеріалів – і для сталі, і для антипригарних покриттів. Але не варто використовувати жорсткі щітки, оскільки є ризик пошкодити поверхню.

Шашлики. Фото: Youtube
Шашлики. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Так, почистити мангал чи гриль можна за допомогою двох інгредієнтів – оцту та соди. Їх необхідно змішати в рівних пропорціях, а потім розпорошити на забруднені ділянки. Далі потрібно почекати кілька годин і можна приступати до чищення. Можна використовувати кухонну губку, але її м'яку сторону. Залишки суміші слід змити водою.

Наголошується, що така процедура допоможе очистити від солідної частини нагару, що покращить не лише зовнішній вигляд мангалу чи грилю, а й смакові якості страв, що їх приготують.

Раніше портал Знай повідомляв, кліщі на гарматний постріл не підійдуть: як приготувати бюджетний, але ефективний спрей від "кровососів".

Також наш портал інформував прості лайфхаки, які дозволять шашлику стати м'яким та соковитим: яким має бути маринад.

Крім того, ми писали, сезон комарів не за горами: найпростіший спосіб зробити пастку для "кровососів" та інших комах.