Нове дослідження вчених із Гарварду та Тулейнського університету відповіло на багаторічне питання, що шкідливіше для здоров'я – цукор чи жир.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОпублікована у виданні
Дослідники провели опитування, в якому запропонували список із 124 різних продуктів та попросили учасників відповісти, як часто вони їли кожен із них.
За допомогою дослідження, в ході якого було проведено опитування зі списком зі 124 продуктів (треба було вибрати ті, які вживалися частіше за інших), вдалося підрахувати, як часто люди їли вуглеводи та жири. Частина опитаних розділили на групи з тих, хто вживав більше і менше вуглеводів; і залежно від того, якої дієти вони дотримувалися (з низьким вмістом тих чи інших органічних речовин).
У результаті, виходячи з результатів, можна заявити про те, що люди, які вживають їжу з меншим вмістом жирів (порівняно з "великим" вмістом) мали меншу ймовірність передчасної смерті.
Паралельно з цим результати дослідження також свідчать про те, що дієта, в якій людина дотримується вживання продуктів з низьким вмістом жирів, щорічно знижує ризик передчасної смерті (не тільки пов'язаної зі здоров'ям) на 34 відсотки.
І в той же час, якщо ви вживаєте небагато вуглеводів, ризик навпаки збільшується.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Нагадаємо, що потрібно додавати в їжу, щоб знизити ризик хвороб серця та діабету: доступний і корисний продукт
Як повідомляв "Знай.ua", дієтологи назвали продукти для приборкання апетиту: дуже допоможуть при схудненні.
Знай.uа писав, важливі поради про те, як правильно пити воду - багато хто цього не знає