Смажена риба досить популярна страва на українському столі. Така страва буде завжди доречна як для святкового, так і повсякденного столу.

Смажена риба, скріншот: YouTube
Смажена риба, скріншот: YouTube

Здавалося б, немає нічого простішого, ніж просто посмажити рибку, проте не завжди все йде за планом і рибка може бути хрусткою, але сухою або ж прилипнути до сковорідки й втратити свою золотаву скоринку.

Якщо ви дізнаєтесь про декілька хитрощів при приготуванні риби, гості та рідні будуть просити добавки.

Смажена риба, скріншот: YouTube
Смажена риба, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

При смаженні риби іноді бентежить аромат смаженої риби, особливо річкової.

З цією проблемою досить легко впорається лимон – він нейтралізує будь-які аромати.

Посмажити рибу без зайвого запаху також допоможе часник. Його додають перед смаженням риби.

Смажена риба, скріншот: YouTube
Смажена риба, скріншот: YouTube

Вам потрібно очистити пару зубчиків часнику, порізати на декілька частин та помістити на сковороду. Після того як часник зробить свою справу, віддасть аромат та засмажиться, необхідного прибрати його зі сковорідки і тільки після цього можна починати смаження риби.

Є ще одне просте правило, що дозволяє підсмажити рибу так, щоб вона не згоріла і всередині не виявилася сирою. Правило називається "2 до 1".

Для цього необхідно засікти час, скільки смажиться риба з одного боку. З іншого боку страва готуватиметься вдвічі менше часу. Наприклад, якщо риба смажилася 8 хвилин, то з іншого боку потрібно готувати її 4 хвилини.

Смажена риба, скріншот: YouTube
Смажена риба, скріншот: YouTube

Правило "2 до 1" допоможе не пересмажити рибу – страва вийде смачною та соковитою.

Раніше ми писали про те, що молоко, батон, бульйон та українська страва готова: рецепт "Начинки" на всі випадки життя від зірки "Лисапетного батальйону"

Як повідомляв Знай.ua, як у "Братах Супер Маріо": рецепт спагетті з грибами у вершковому соусі - діти та дорослі будуть у захваті

Також портал Знай.ua писав, як приготувати дуже ніжні слойки з яблуком та свининою за 20 хвилин: цікаве поєднання, яке оцінить кожен