Кожен бажаючий схуднути повинен знати, що питний режим є одним із ключових аспектів успішного процесу схуднення.

Дієтологи рекомендують випивати певну кількість води щодня, проте не всі знають свою норму, як її дотримуватись і які ще є плюси вживання води при схудненні.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Існує кілька причин, чому вода необхідна для схуднення. По-перше, вона сприяє покращенню метаболізму. Це означає, що обмінні процеси значно прискорюються, а ви починаєте втрачати кілокалорії – на засвоєння 2 літрів води ваш організм витратить близько 100 ккал.

Це майже так само, як при прогулянці тривалістю 45 хвилин, коли ви спалюєте таку ж кількість калорій.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

По-друге, вода вгамовує спрагу і приховує бажання їсти, бо організм не вимагає додаткової їжі, щоб витягти з неї рідину. По-третє, питний режим допомагає знизити апетит.

Тепер, коли з'ясовано, чому вода є важливою при схудненні, можна перейти до питання, як правильно пити воду, а точніше — коли.

Вода. Фото: кадр з відео
Вода. Фото: кадр з відео

Почати варто з самого ранку – після пробудження п'ємо першу склянку води. Дуже важливо пити її десь за 30 хвилин до того, як ви сядете їсти. І після їди - через годину.

Дуже важливо не пити надто багато після 20 години вечора.

Нагадаємо, яке пиво несе менше шкоди, ніж інші види: підготуйтеся перед відпочинком на природі

Як повідомляв "Знай.uа", шкідливий для печінки і може спричинити рак: названо найбільш небезпечний чай

Знай.uа писав, кому вкрай не рекомендується пити томатний сік: здоров'я точно не додасть, зробить тільки гірше