Щодня ми споживаємо різні продукти, але чи знаємо ми, який вплив вони мають на наше здоров'я?

Цукерки, десерти, смажена їжа, підсолоджені напої та закуски, що містять калорії з невеликою харчовою користю, є продуктами, які легко вписуються в команду, що надає виключно негативний вплив на організм.

Схуднення. Фото: Youtube
Схуднення. Фото: Youtube

Багато хто може згадати про цукор, проте він, якщо міститься в різних фруктах та молочних продуктах, не завдає жодної шкоди. Але якщо його додають у напої чи їжу, з метою посилення солодощі, тоді вже можна говорити про те, наскільки сильно він шкодить нашому організму.

Різні дослідження демонструють, що використання цукру (у газировках, соках), пов'язане зі збільшенням ваги та підвищеним ризиком діабету 2 типу, серцево-судинних захворювань та деяких форм раку. Тому чоловікам ірекомендуєтьсявживати не більше 36 грамів цукру на день, а жінкам - менше 25 грамів.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Здорові продукти, скріншот: Youtube
Здорові продукти, скріншот: Youtube

Якщо ви коли-небудь мали проблеми з травленням, наприклад гази, нетравлення або здуття живота після їди, це може бути пов'язано з кількістю їжі, яку ви споживаєте.

Важливо також пам'ятати, деякі продукти можуть викликати подібні симптоми, але у разі слід приділяти увагу розміру порцій.

Вчені підтверджують, що швидке вживання їжі може призвести до проблем із травленням. Крім того, їжа у великих порціях може призвести до перевищення допустимої кількості калорій, що може призвести до ожиріння.

Щоб уникнути подібних проблем, необхідно приділяти увагу часу, відведеному на їжу. Рекомендується вживати їжу повільно протягом 15-20 хвилин, щоб травна система мала час відправити сигнали про насиченість вашого мозку.

Здоровий сон. Фото: Youtube
Здоровий сон. Фото: Youtube

А ще деякі дослідження підказують, що найкращий час для їжі – з 7:00 до 19:00 години. Це допомагає підтримувати здоров'я та гарне самопочуття.

Нагадаємо, яке пиво несе менше шкоди, ніж інші види: підготуйтеся перед відпочинком на природі

Як повідомляв "Знай.uа", українців попередили про небезпечне сало, яке краще не купувати: "нагородить" не однією недугою

Знай.uа писав, лікар назвав корисні властивості помідорів - особливо для чоловіків - але кому їх краще не їсти