Миші псують урожай та доставляють немало клопоту городникам. Втім можна позбутися цих гризунів назавжди.

Прогнати дрібних гризунів з земельної ділянки не так вже й складно. Для початку треба знайти місця в яких вони створили гнізда. Миші дуже люблять жити в теплих, затишних та безпечних місця – компостні купи, під підлогою будинку або ж під основою теплиці.

Для мишей є нестерпними різкі запахи, тому варто приготувати для них масляну суміш. Змішайте звичайне масло з маслом м'яти та нашатирем. Отриманою сумішшю щедро просочіть ганчірки та покладіть у місця де можуть знаходитись мишині гнізда. Такий метод є цілком безпечним і для людей і для тварин, та гризунам, через різкий і нестерпний запах для них, доведеться знайти інше місце для житла.

Миші, фото pxhere
Миші, фото pxhere

Як ми вже писали раніше цим дрібним гризунам дуже не подобаються сильні запахи, тому для їх відлякування можна спробувати використовувати рослини з їдким ароматом. Для цих цілей відмінно підійде бузина. У своєму складі бузина має синильну кислоту та має сильний запах, що змушує мишей втікати.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж
Показати ще

Є чудовий спосіб який допоможе назавжди позбутися від мишей на вашому городі. Вам необхідно обсадити усю земельну ділянку по периметру кущами бузини. Якщо ж миші тільки почали з'являтися, то їх можна позбутися за три хвилини. Для цього потрібно увіткнути в землю свіжозрізані гілки бузини.

Робота на городі, скріншот з відео
Робота на городі, скріншот з відео

Якщо вам не подобається бузина, її легко можна замінити на інші росліни з їдким та різким запахом: полин, ромашки.

Нагадаємо, як назавжди прогнати мурах з ділянки: готуйте воду та мило.

Раніше повідомлялося, як використовувати картопляні очищення на городі: урожай буде багатим та якісним.

Також, найкраща хитрість городника: як покращити врожай за допомогою йоду, розсада це любить.