Багато городників розрізає коренеплоди перед посадкою картоплі, так це правильно, але треба враховувати при посадці важливий нюанс.
Кожен дачник має свій спосіб посадки картоплі. Городники вважають за краще перед посадкою розрізати коренеплоди навпіл. Однак, якщо робити це безпосередньо перед посадкою – це груба помилка, яка не дасть вам такого врожаю як ви хочете.

Урожай картоплі. Фото: Youtube
Урожай картоплі. Фото: Youtube

Так чи потрібно розрізати коренеплоди перед посадкою картоплі? Так, це необхідно робити, але важливо дотримуватися певних правил.

Навіщо ж потрібно розрізати картоплю перед тим, як висаджувати на ділянці? По-перше, таким чином ви збільшуєте кількість посадкового матеріалу. По-друге, така маніпуляція "розбудить" всі "очки". По-третє, врожаю буде більше, тому що рослина краще приймається та росте.

Картопля, фото legkovmeste
Картопля, фото legkovmeste

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Досвідчені городники рекомендують розрізати картоплю не перед посадкою, а заздалегідь, інакше є ризик, що увесь ваш врожай згниє.

Перед посадкою необхідно підготувати картоплю. Дістаньте з льоху насіннєву картоплю. Розріжте кожен овочі на 2-3 частини. Перекладіть у ящики і залиште в теплому світлому місці, щоб картопля проросла. Спочатку викладіть коренеплоди різаною частиною вгору. Через тиждень переверніть, щоб паростки прокльовувалися і з іншого боку. Тим часом частина картоплі зі зрізом загоїться і покриється захисним шаром. Завдяки цьому рослина менш сприйнятлива до хвороб.

Нагадаємо, найкраща хитрість городника: як покращити врожай за допомогою йоду, розсада це любить.

Раніше повідомлялося, зелень її любить, а шкідники – бояться: як із кавової гущі зробити універсальне добриво.

Також, найпишніша зелень на всі дачі: як приготувати поживне для розсади добрива з хлібних кірок.