У раціоні кожного з нас обов'язково повинні бути свіжі овочі. Це те, що гарантує хорошу роботу кишечника, а також звільняє організм від токсинів та підтримує мікрофлору. Тільки все це буде марно, якщо ви не вмієте правильно їх мити.

Перед вживанням овочі обов'язково потрібно ретельно вимити, адже тільки таким чином можна позбавитися залишків ґрунту та пилу. Також потрібно враховувати, в яких умовах перебували овочі під час зберігання та доставки. На них можуть осісти різні мікроби та пестициди.

Овочі, скріншот: YouTube
Овочі, скріншот: YouTube

Як правильно мити овочі:

  • Вимийте руки з милом, а потім ретельно переберіть усі овочі. Гнилі та пошкоджені можна обрізати, а краще викинути.
  • Промийте їх під проточною прохолодною водою. Для твердих овочів, наприклад моркви, огірків або буряків, можна використовувати спеціальну щіточку для очищення.
  • Після миття протріть їжу чистим паперовим рушником, а потім знову вимийте руки з милом.

Також для миття можна зробити спеціальний розчин, який точно гарантує чистоту овочів. З'єднайте 1 л. води та 1 ст. л. харчової соди, а потім помістіть у миску з розчином овочі на 10-15 хв.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

У воду ще іноді додають кілька крапель олії чайного дерева. Воно має антисептичну властивість. Досить буквально 3-5 хв такого замочування. Потім не забудьте ретельно промити овочі ще й від олії.

Олія чайного дерева, фото aroma-mania
Олія чайного дерева, фото aroma-mania

Господиням рекомендують мити овочі перед вживанням, але не раніше, оскільки це призведе до їх псування, а зберігати їх краще у темному та прохолодному місці. Мило та іншу хімію зовсім не можна використовувати для миття овочів.

Нагадаємо, чим замінити цукор під час дієти: корисні солодощі, які не зашкодять фігурі

Раніше ми писали про те, що лікар попередила про шкоду "корисного" авокадо: все може бути не так класно