У раціоні кожного з нас обов'язково повинні бути свіжі овочі. Це те, що гарантує хорошу роботу кишечника, а також звільняє організм від токсинів та підтримує мікрофлору. Тільки все це буде марно, якщо ви не вмієте правильно їх мити.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПеред вживанням овочі обов'язково потрібно ретельно вимити, адже тільки таким чином можна позбавитися залишків ґрунту та пилу. Також потрібно враховувати, в яких умовах перебували овочі під час зберігання та доставки. На них можуть осісти різні мікроби та пестициди.
Як правильно мити овочі:
- Вимийте руки з милом, а потім ретельно переберіть усі овочі. Гнилі та пошкоджені можна обрізати, а краще викинути.
- Промийте їх під проточною прохолодною водою. Для твердих овочів, наприклад моркви, огірків або буряків, можна використовувати спеціальну щіточку для очищення.
- Після миття протріть їжу чистим паперовим рушником, а потім знову вимийте руки з милом.
Також для миття можна зробити спеціальний розчин, який точно гарантує чистоту овочів. З'єднайте 1 л. води та 1 ст. л. харчової соди, а потім помістіть у миску з розчином овочі на 10-15 хв.
У воду ще іноді додають кілька крапель олії чайного дерева. Воно має антисептичну властивість. Досить буквально 3-5 хв такого замочування. Потім не забудьте ретельно промити овочі ще й від олії.
Господиням рекомендують мити овочі перед вживанням, але не раніше, оскільки це призведе до їх псування, а зберігати їх краще у темному та прохолодному місці. Мило та іншу хімію зовсім не можна використовувати для миття овочів.
Нагадаємо, чим замінити цукор під час дієти: корисні солодощі, які не зашкодять фігурі
Раніше ми писали про те, що лікар попередила про шкоду "корисного" авокадо: все може бути не так класно