Волосся можна помітно покращити за допомогою правильного харчування та способу життя.

Дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці у Facebook розповіла, які продукти в цьому допоможуть, а які — завадять.

Здорове волосся. Фото: Youtube
Здорове волосся. Фото: Youtube

Їжа особливо впливає на стан волосся: вона або живить волосяні фолікули, або погіршує їх існування. Наприклад, їсте ви щодня смажений бекон на сніданок, уявляючи себе британцем, або круасан, уявляючи французом, і отримуєте величезну дозу "зіпсованих" білків (кінцевих продуктів глікації), які погіршують роботу кератиноцитів (клітин шкіри) та волосяних фолікулів, - попередила лікарка.

Дієтолог впевнена, що для здорового волосся потрібен якісний білок, особливо дві амінокислоти (L-лізин та L-цистеїн), зелені овочі та продукти, багаті на вітаміни А, С і Е.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Молоко, фото championat
Молоко, фото championat

Лікарка також зазначила, що не лише їжа та шампуні впливають на здоров'я волосся, також вплив мають рівень цукру, запалення, баланс гормонів, особливо гормонів стресу, щитовидної залози і статевих. Вони дуже сильно впливають на те, чи буде у нас на голові красиве волосся, чи воно буде випадати, витоншуватися, ламатися.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що 22-річна дівчина перестала голити пахви і закликає до жіночності та розуміння.

Як повідомляв "Знай.ua" сивому волоссю можна повернути початковий колір.

Також "Знай.ua" інформував, унікальний архівний знімок Софії Ротару вразить будь-кого - якою була красуня-співачка 42 роки тому.