На сайті Pharmacy Times розповідають, що відсутність регулярного сну негативно діє на роботу серця та може стати причиною виникнення атеросклерозу.

Дослідження проводила Келсі Фулл, доцентка відділення епідеміології у Вандербільті, завдяки їй вчені змогли довести зв'язок між атеросклерозом та недостатньою тривалістю сну.

В дослідженні взяли участь дві тисячі пацієнтів віком від 45 до 84 років, які не мали жодного серцево-судинного захворювання. Всі вони носили спеціальні наручні пристрої, які визначали тривалість неспання та сну. Також пацієнти заповняли щоденники та взяли участь в одному нічному дослідженні, під час якого вчені вимірювали фази сну, дихання, частоту серцевих скорочень, час пробудження й засинання.

Здоровий сон. Фото: Youtube
Здоровий сон. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Дослідженням було виявлено, що люди які регулярно недосипають мають більшу схильність до розвитку атеросклерозу (утворення на стінках артерій бляшок). Ця хвороба призводить до звужування артерій, блокується приток крові, поживних речовин і кисню до органів.

Якщо впродовж тижня не досипати більше ніж на 2 години, на 12% збільшується ймовірність утворення у людини каротидних бляшок.