Багато представників покоління бебі-бумерів виходять на пенсію лише після 62 років, а потім можуть провести на пенсії 20 і більше років.

Лікар-геріатр із Джонса Хопкінса Алісія Арбахе попереджає, Що ключем до здорового та щасливого відпочинку на старості років є попереднє планування не тільки своїх фінансів, але й "відносини" та почуття задоволення поза кар'єрою.

Пенсіонер. Фото: Youtube
Пенсіонер. Фото: Youtube

"Люди хочуть залишити спадщину для наступного покоління, і робота вважається основною, що визначає нас", - заявляє він.

Наукові дослідження показали, що завершення трудової діяльності може збільшити ризик серцево-судинних захворювань на 40%. Експерти вважають, що відсутність цілей та соціального зв'язку під час пенсії може спровокувати проблеми з фізичним та психічним здоров'ям.

Популярні новини зараз
Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Одне з досліджень показало, що літні люди, які займалися волонтерством принаймні 100 годин на рік, на дві третини менш схильні до проблем зі здоров'ям і на третину менш схильні до смерті в порівнянні з "неволонтерами".

На відміну від попередніх поколінь більше одружених жінок-бебі-бумерів працювали все своє життя, приєднавшись до чоловіків на шляху до пенсії.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Незалежно від того, виходите ви на пенсію, або ваш чоловік, або ви обоє, ваші стосунки зазнають змін. Дуже важливо спілкуватися з партнером щодо "стратегічних" планів - про цілі, про мрії, які можна було б втілити в життя.

Шалений робочий графік, на жаль, може викликати те, що здоров'я відійде на задній план. Використовуйте новий вільний час, щоб переконатися, що ви пройшли всі необхідні тести та обстеження.

Нагадаємо, чим старше, тим більше грошей: які надбавки отримають пенсіонери

Як повідомляв "Знай.ua", пенсіонери отримають 1000 гривень доплати: хто може розраховувати

Знай.ua писав, українцям готують два види пенсій - доведеться заробляти на старість самому