Українці звикли, що каші є найоптимальнішим варіантом сніданку, адже дарують багато енергії та почуття ситості щонайменше до обіду.

Однак, не всі крупи можна використовувати з користю для вживання на ранок. Про це стверджують фахівці, зокрема нутриціолог Катерина Чорна на сайті UkrHealth.

Супермаркет, крупи: фото Знай.ua
Супермаркет, крупи: фото Знай.ua

Жінка назвала 5 найшкідливіших сніданків зі злаків, які можуть вплинути негативно на ваше здоров'я.

Експерт рекомендує звертати увагу на цільнозернові каші та уникати каш швидкого приготування та солодких гранол . Вони виготовляються із простого борошна зі значною кількістю цукру.

Це швидкі вуглеводи, енергія яких вистачить менше години, і людина знову відчує голод. Такі продукти призводять до різкого зростання рівня інсуліну та інтенсивного відчуття голоду, що може призвести до набору ваги та навіть появи висипів на шкірі.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Манка має високу калорійність, але не корисна для здоров'я. За словами фахівця, ця каша виготовляється з пшениці та містить клейковину з глютеном.

Каша. Фото: скрін youtube
Каша. Фото: скрін youtube

Через 30 хвилин цей швидкий вуглевод перетвориться на глюкозу в організмі. Манка - не окремий вид крупи, а дрібно подрібнене борошно. Якщо таку кашу подавати дітям, у майбутньому у них можуть виникнути проблеми із ШКТ.

Рисова каша готується з білої пропареної крупи і може викликати почуття голоду невдовзі після вживання. Крім того, воно містить незначну кількість корисних речовин. Кукурудзяна каша відноситься до категорії швидких вуглеводів та не має суттєвої користі для здоров'я.

Ще точно треба забути про такі собі "каші-п'ятихвилинки" зі злаків... бо якісь поживні, цінні речовини просто зникають після термообробки. Через що потрібно звернути увагу на злаки, які готуються протягом 20-25 хвилин.

Нагадаємо, найкращий список продуктів, які не псуються роками: на випадок апокаліпсису та ядерної війни

Як повідомляв "Знай.ua", надати стравам пікантності: в Україні дорожчають популярні приправи, які ціни в супермаркетах

Знай.ua писав, більше ніяких націнок: в Українських супермаркетах різко впали ціни на гречку