Якщо ви любите трав’яні чаї, спробуйте пити чебрець. Ця рослина містить чимало корисних вітамінів А, В, К, Р, Е, С, а також кальцій, магній, залізо, калій, натрій, фосфор, цинк, ще феноли і флавоноїди.

Медичні фахівці стверджують, що чай з чебрецем може поліпшити дихання людини з сильним кашлем, оскільки ця рослина стимулює процес відхаркування.

чебрець, фото: pxhere
чебрець, фото: pxhere

Крім того, такий чай може бути корисним для боротьби з паразитами, зміцнення статевого потягу та підвищення активності шлунку. При худненні чебрець може зменшити відчуття голоду завдяки корисним речовинам, які входять до його складу.

Чебрець містить вітамін В6, який позитивно впливає на деякі нейромедіатори, які передають електрохімічний імпульс у мозку. Ці речовини пов'язані з гормонами стресу, тому вживання чаю з чебрецю може покращити настрій та зменшити симптоми стресу при щоденному вживанні.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

чебрець, фото: pxhere
чебрець, фото: pxhere

Ця рослина містить вітамін С і діє як антиоксидант, який сприяє виробленню лейкоцитів, що є важливим елементом імунної системи людини. Крім того, цей вітамін є необхідним для вироблення колагену, який необхідний для регенерації тканин, судин, клітин та м'язів.

Чебрець містить каротиноїди, які корисні для здоров'я очей. Ці речовини також борються з вільними радикалами, що допомагає запобігти катаракті.

Ця рослина містить калій, який є дуже важливим для м'язової тканини людини, зокрема для здоров'я серця. Цей мікроелемент регулює водно-сольовий баланс в організмі та допомагає запобігти інсульту.

Чебрець містить речовину тимол, яка може допомогти знизити ризик зараження грибковими та вірусними інфекціями. Проте, не слід поспішати до аптеки, щоб купити цю корисну рослину, адже не всім на користь буде ця рослина.

Трав’яний чай з чебрецю не бажано вживати вагітним жінкам, дітям до трьох років, людям з захворюваннями нирок, печінки чи шлунку, людям, які схильні до розвитку алергії.

Заварити чебрець дуже просто.

Для цього потрібно 2 склянки окропу та 1 столова ложка сушеного чебрецю.

Чебрець потрібно залити окропом і залишити настоятися 10 хвилин та можна насолоджуватись цим корисним та смачним напоєм.

Отже, чай з чебрецем можуть вживати не лише люди, які стикаються з певними проблемами зі здоров'ям, а й ті, хто бажає поліпшити своє самопочуття.

Нагадаємо раніше, домашня зелень, помідори та огірки: як виростити овочі на балконі

Як повідомляв портал "Знай.ua", поради для щедрого врожаю смородини

Також "Знай.ua" писав, що висадка помідорів у квітні: як домогтися багатого врожаю, вибрати правильний ґрунт і не помилитися з датою