У природних умовах календура росте на пустирях та занедбаних ділянках, а також широко використовується в медицині, зокрема народній. Загалом, це дуже корисна рослина не лише для людей, а й городу.

Ця лікарська рослина заслужила поважне звання "городнього та садового лікаря". Хазяйкам розповіли, в чому ж секрет та користь календули.

Робота на городі, скріншот з відео
Робота на городі, скріншот з відео

Городники переконані, що календулі однозначно варто виділити місце на грядках. Завдяки своїм властивостям вона незамінна у боротьбі з різними комахами-шкідниками. Вони пристають до липкого степлю рослини, завдяки чому не зможуть завдати шкоди овочам та садовим культурам.

Календула ще й прекрасний сидерат. Її можна закопувати в землю, закладати в компост та використовувати при влаштуванні теплих грядок. Рослина знезаражує ґрунт від хвороботворних мікроорганізмів.

Популярні новини зараз
Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу
Показати ще

Її можна висаджувати поряд з капустою, перцем, картоплею та баклажанами. Понад те, квітка календули виступає у ролі барометра для городників. Якщо він після ночі не відкриває пелюстки до 8 години ранку, то слід очікувати дощ або грозу. Не варто забувати, що календулу можна засушувати та робити настойки для здоров'я.

Календула, фото ogorod
Календула, фото ogorod

Раніше ми писали про те, що їсти точно не захочеться: які продукти не можна заморожувати - втратять смак і корисні властивості

Як повідомляв Знай.ua, лля чого господині замочують білі сорочки в солоній воді: лайфхак вирішить популярну проблему

Також портал Знай.ua писав, що переклеювати не обов'язково: три простих лайфхаки, які можуть врятувати паперові шпалери від плям